Soroksár SC Utánpótlás Program 2020

Út felfelé

Nem elég a célt látni, járható útja kell! Nem elég útra kelni, az úton menni kell! Egyedül is! Elsőnek, elöl indulni el!

A Soroksár SC Utánpótlás Labdarúgásának meghatározása

A Soroksár SC a dél-budapesti régió ( XXIII, XXI, XX, XVIII kerület ), valamint a H6-os HÉV-vonalán lévő települések ( Dunaharaszti, Szigetszentmiklós, Ráckeve vonal ) utánpótláskorú labdarúgóinak nyújt szakmai előmenetelt. Az egyesület a soroksári kerület összes focizni vágyó gyermekének lehetőséget ad a minőségi játék tanulására, valamint a további területekről jelentkező ( akár budapesti, akár vidéki ) labdarúgóknak is. A legmagasabb szinten lévő utánpótlás labdarúgással foglalkozó egyesületekkel nem tudjuk felvenni a versenyt, hiszen az általuk nyújtott szolgáltatások magasabbak. A magyar labdarúgás térképén stabil pozíciót alakítottunk ki, és továbbra is jól kell dolgoznunk! Nem elég megfelelő szakmai színvonalon képezni a játékosokat, hanem a lehető legtöbbet kell számukra megadnunk! Ezzel együtt, folyamatosan magasabb szakmai színvonalat képviselünk, mint az alacsonyabb osztályú utánpótlás nevelő egyesületek! A minőségi infrastruktúránkkal, megfelelő képesítéssel rendelkező edzőinkkel olyan létszámú utánpótlás bázist alakítottunk ki, amellyel a korosztályos versenyrendszerben kiemelt szinten tudunk részt venni. Fontos lépcsők lehetünk a fiatal labdarúgók fejlődésében, akár akadémiai irányban szeretnének továbblépni, akár a felnőtt csapat irányában próbálnak kibontakozni.

Szakmai felépítés

Képzés

A Soroksár SC utánpótlás labdarúgása megfelel a képzési és nevelési elveknek. A gyerekekkel megfelelő végzettséggel rendelkező edzők foglalkoznak, akik önállóan, a korlátokat nem átlépve képviselik a Soroksár SC érdekeit, valamint az elveket ismerik, és alkalmazzák. Az egységes szakmai program bevezetése 2016. januárjától történt meg. Az egymásra épülés megjelenésével, olyan szisztémával készítjük fel az ifjú labdarúgókat, amelyből a felnőtt csapatunk számára értékes játékosok is, és az akadémiai képzésbe bekerülni képes egyének is kikerülhetnek. Bevezetésre került a rendszeres elméleti képzés, valamint az egyéni képzési terv, amely személyre szabott, és a tehetséges játékosoknál speciális képzés is kiegészíti. A futsal képzést és versenyeztetést folyamatosan szeretnénk bevezetni a hétköznapokba is. A lényeg, hogy minél kevesebb lemaradásuk keletkezzen a képzésben az évek folyamán!

A folyamatossághoz megfelelő bemenettel kell rendelkeznie az egyesületnek, vagyis folyamatosan kellenek az új belépők a rendszerünkbe. A Bozsik Központ státusz lehetővé tette, hogy a tudatos, és a szintünknek megfelelő minőségi kiválasztás is megjelenjen egyesületünkben. Ebből adódóan minden korosztályunkba érkeztek és érkeznek ügyes labdarúgók. Az intézményi rendszerből a labdarúgást szerető, és fejlődni vágyó gyerekeket lehet kiválasztani. Velük a létszámot tudjuk bővíteni, és a Grassroots program minőségi fejlődését jelentik csapatainknak. Az óvodai és iskolai szinteken elsődlegesen a játék megszerettetése zajlik, amelyet az óvodapedagógusokkal, és testnevelő tanárokkal együttműködve, közösen végzünk.