Hétvégén rajtol a női NB1!

Hétvégén elrajtol a Simple Női Liga, melynek története során először részese lesz a Soroksár SC csapata is. 

A felkészülésről, a várakozásokról Vágó Fanny vezetőedzővel beszélgettünk.

- Az NB2-t sikerrel megvívó csapathoz képest mennyire alakult át a keret?

- V.F.: Az volt a célunk, hogy lehetőséget adjunk az előző szezonban is nálunk szereplő játékosoknak, így a keret nagy részét egyben tartottuk! Továbbra is az célunk, hogy lehetőséget adjunk olyan fiatalok számára, akik később akár a Ferencváros erősségei is lehetnek. Mellettük sikerült a kapuba és a mezőnybe is rutinos játékosokat igazolnunk, illetve még lehetnek további érkezők is. Úgy gondolom, a gerincet egyben tartva erősödött a csapatunk. 

- Hogy sikerült a felkészülés?

- V.F.: Elvégeztük az eltervezett munkát, mindenki remek hozzáállással végezte a gyakorlatokat! Erőnléti edzések mellett sikerült taktikai elemeket is gyakorolnunk. Bár a felkészülési mérkőzések eredménye vegyes volt, ebből nem vonunk le messze menő következtetéseket. Minden ellenfelünk a felkészülés más szakaszában volt, így nagyon vegyes volt a csapatok állapota. Összességében elmondható, hogy ezek az alkalmak jól szolgálták a felkészülésünket. A Székelyudvarhely elleni mérkőzésen már több gyakorolt dolgot viszontláttam, ami örömteli!

- Jól ismered a bajnokságot. Véleményed szerint mire lehet képes fiatal, újonc csapatunk?

-V.F.: Elsődleges célunk a bennmaradás, újoncként nem is lehet más. Természetesen megfogalmazódtak bennem ennél komolyabb célok is, de ehhez nagyon sok mindennek össze kell állnia. Egy-egy sérülés, vagy kapufáról kifele pattanó labda is döntő lehet ebben a kérdésben!

- Mit vársz a bajnoki rajton a Diósgyőr ellen?

- V.F.: Az első mérkőzés sokszor zsákbamacska! Nem tudjuk, hogy milyen formában lesz a házigazda, milyen összeállításban lépnek pályára. Kicserélődött a diósgyőri keret, a stáb is új, ennek ellenére feltérképeztük az ellenfelet. Tudjuk mik az erősségeik és mivel lephetjük meg őket! Esélylatolgatásba nem bocsátkoznék, de nagyon bízom a csapatomban!

- Köszönjük és sikert kívánunk az egész szezonra!

A NŐI LIGA FŐ TÁMOGATÓI

Simple_Ni_Liga.png
Soroksar_UJABB.png
MLSZ_UJ.png
Tippmix_Uj_02.png

Webfejlesztés

Logo_vektor.png