Vágó Fanny lett női csapatunk edzője

Az FTC BL-szereplő női labdarúgócsapatának gólerős csatára, Vágó Fanny a női NB II Keleti csoportjában induló Soroksár SC vezetőedzőjeként dolgozik az új szezontól.

Ezáltal szorosabb lesz az FTC és a Soroksár együttműködése is, hiszen a férficsapat játékosai mellett immáron a női labdarúgók előtt is megnyílhat az út a Ferencváros felnőtt együttesébe. A 122-szeres válogatott Vágó Fanny az edzői feladatok ellátása mellett is marad a pályán, a hétvégén rajtoló új idényben is az FTC-Telekom együttesét erősíti.

- Balázsnak (Dörnyei Balázs az FTC-Telekom vezetőedzője) is elmondtam, hogy nagyon örülök ennek a lehetőségnek – jelentette ki Vágó Fanny. – A Soroksár gyakorlatilag a Fradi utánpótláscsapata lesz, tehát az U19-ből már megismert játékosok jelentik majd a csapat magját. Nagyon tehetséges társaság, szerettem volna a lányokkal tovább dolgozni, szóval kimondottan örülök ennek a feladatnak. Ez mindenki számára komoly kihívást jelent majd: az utánpótláskorú játékosoknak más lesz majd felnőttekkel ütközni, egyáltalán, fizikálisan is felvenni a versenyt az idősebb játékosokkal. Izgalmas feladat vár ránk, hiszen a vezetőség kimondott célja a feljutás.

Vágó Fanny számára tehát nem ismeretlen feladat az edzősködés, játékosunk hozzászokott már, hogy labdarúgóként és edzőként is helyt kell állnia.

- Így van, az U19-nek is minden nap tartottam edzést, ezentúl annyi változik mindössze, hogy a csapat neve más lesz – folytatta Vágó Fanny. – Egyedüli nehézséget talán az jelenthet majd, hogy összeegyeztessem az FTC és a Soroksár meccseit, ám bízom abban, hogy az NB II-ben lesznek segítőkész csapatok, melyek figyelembe veszik majd, hogy még aktívan futballozom.

Az FTC-Telekom számára szombaton megkezdődik az NB I új idénye. Az NB II-ben két héttel később kezdődnek meg a küzdelmek, ám a Soroksár már két nap múlva, augusztus 13-án lejátssza első tétmérkőzését, a Női Magyar Kupa első körében Vágó Fanny csapata Gyulán lép pályára a GYSCE vendégeként.

Forrás: fradi.hu