A DAC-hoz látogatott csapatunk!

Dunaszerdahelyen vendégeskedett csapatunk az szlovák első osztály dobogósánál, a DAC-nál.
DAC- Soroksár SC  1-0  (0-0)

Soroksár SC: Kovács Dániel- Molnár, Szpirulisz (Dvorschák a szünetben), Valencsik, Bor- Huszák, Gyömbér (Popov a 87. percben)- Albert (Pál a szünetben), Tamási (Derekas a szünetben), Kundrák (Kovács Dávid az 55. percben)- Lakatos (Szele a 69. percben)

Gól: Davis Eric (11-esből a 87. percben)

Többek között a magyar válogatott Kalmár Zsolttal felálló hazaiak irányították a játékot, de védekezésünk jól állta a rohamokat. Mindössze egy lecsúszott beadás jelentett veszélyt, mely a kapufáról Kovács Dániel kezébe pattant. A védekezés mellett csapatunk bátor és szemre is tetszetős játékkal rukkolt elő, többször felértünk magasabban jegyzett ellenfelünk kapuja elé.

A második játékrészben sort cseréltek a hazaiak, több fiatal játékos is pályára lépett. A labdát továbbra is a DAC birtokolta többet, de helyzeteket mi dolgoztunk ki. Gyors kontrák végén Kundrák, Kovács Dávid, Pál vagy akár Szele is megszerezhette volna vezetést, ám a bejezésekbe sorra hiba csúszott. Ahogy ilyenkor lenni szokott, a sok kihagyott ziccer megbosszulta magát! A 87. percben összehozott védelmünk egy büntetőt, melyet a hazaiak magabiztosan értékesítettek. 

Lipcsei Péter elégedett lehetett a látottakkal, mert kiváló erőkből álló ellenféllel szemben bátran, kombinatívan és kapura is veszélyesen futballozott csapata!

A mérkőzés összefoglalója megtekinthető az alábbi linken: