Lipcsei Péter értékelése

Csapatunk a Balmazújváros elleni győzelem után egy vacsorával zárta az évet. Játékosaink már szabadságukat töltik, de Lipcsei Péter és Dragóner Attila tovább dolgozik a tavaszi szezon sikeres szerepléséért! Ennek apropóján kérdeztük meg, hogyan látják az őszi idényt, illetve mit várnak az előttünk álló tavasztól?

 

Lipcsei Péter: Eredményesebb tavaszt szeretnénk

 

A remek szezonkezdet és a későbbi visszaesés okairól a csapat vezetőedzőjét, Lipcsei Pétert kérdeztük.

  • Az idény elején egészséges versenyszellem jellemezte a csapaton belüli légkört. A játékosaim a pályán mutatott teljesítményükkel igyekeztek meggyőzni arról, hogy helyük van a kezdő tizenegyben, ezért komoly harc dúlt a csapatba kerülésért, mely az eredményeken is meglátszott. Aztán sérülések miatt sorra dőltek ki meghatározó játékosok: Orosz Márk, Fröhlich Roland, Popov Patrik, illetve a csapatkapitány, Huszák Tomi is. Így az egészséges versenyszellemtől fűtött, 20-23 főből álló keret 15-16 fősre zsugorodott, a megmaradt társaság pedig kissé elkényelmesedett. Sajnálatos módon rengeteg mérkőzésen hátrányból kellett futballoznunk és az sem tett jót az önbizalmunknak, hogy kapott góljaink többségét rögzített szituáció után kaptuk.

 

Melyik mérkőzés volt a legemlékezetesebb és melyik a legkevésbé sikeres az ősz folyamán?

 

  • Remekül játszottunk a Vasas ellen hazai pályán, magabiztosan nyertünk és elvettük az angyalföldiek veretlenségét. A Zalaegerszeg elleni hazai fiaskót viszont nagyon gyorsan elfelejteném.

 

A csapat megerősítése érdekében már egyeztetést folytatott a Ferencváros vezetőedzőjével, Szergej Rebrovval, aki elmondta, hogy a két klub közötti játékos mozgást az határozza majd meg, hogy hány játékost fog idény közben igazolni a Fradi. Ennek függvényében kerülhetnek ugyanis Soroksárra olyan játékosok, akiknek szükségük van a játéklehetőségre.

 

  • Ilyen lehet például Csernik Kornél, aki korábban már szerepelt is nálunk, és esetleg még két-három másik fiatal labdarúgó is, akik tudnának segíteni nekünk tavasszal, hogy örömet szerezhessünk a soroksári futballszeretők számára - zárta összegzését csapatunk vezetőedzője.

 

Dragóner Attila: kész a tervünk a téli felkészülésre

 

A téli felkészüléssel kapcsolatos terveiről Dragóner Attila ügyvezetőt kérdeztük:

  • A december 16-i utolsó fordulót követő közös évzáró vacsoránk után a játékosok rövid téli pihenőre vonulnak, mely során – a szabadságuk első tíz napját kivéve – egyéni edzésterv alapján kell majd dolgozniuk. A felkészülést már január első hetében megkezdjük, melyet végig hazai környezetben, edzésekkel, illetve felkészülési mérkőzésekkel tölt majd a gárda. Két edzőmeccset külföldi, egyet-egyet pedig hazai első,- és másodosztályú ellenfelekkel szemben fogunk játszani. A tavaszi bajnoki szezont az eddigiekhez képest korán, február 3-án kezdjük, ha az időjárás is úgy akarja.

 

Felkészülési mérkőzések:

2019.01.12 Soroksár SC- Duna Aszfalt Tiszakécske

2019.01.16 Soroksár SC- Komárno (szlovák 2. osztály)

2019.01.19 DAC Dunaszerdahely (szlovák 1. osztály)- Soroksár SC

2019.01.26 Mezőkövesd-Soroksár SC