Békéscsabát fogadjuk a Magyar Kupában!

Békéscsabát fogadjuk a Magyar Kupában!

Ezen a héten kedden, illetve szerdán folytatódik a labdarúgó Magyar Kupa küzdelemsorozata a nyolcadik fordulóval. A még versenyben lévő legjobb harminckettő között ott van csapatunk is, amely az előző játéknapon a Körmendi FC együttese ellen elért 7-0-ás győzelemmel kvalifikálta magát a folytatásra.

Szerdán hazai pályán fogadjuk következő ellenfelünket, amely nem más, mint NBII-es riválisunk, a Békéscsaba. Habár a bajnokságban jelenleg 8 ponttal előttünk állnak, a legutóbbi találkozó alkalmával három hete egy fordulatos, jó iramú mérkőzésen két gólos hátrányból tudtunk döntetlent elérni az élvonalba igyekvő viharsarki vendégeinkkel szemben.

Az utóbbi öt egymás elleni mérkőzést figyelembe véve csapatunk kétszer diadalmaskodott, kétszer ért el döntetlent, és csak egyszer szenvedett vereséget a Békéscsaba ellen, igaz, azt hazai pályán tette, tavaly ősszel. A Békéscsaba jelenleg a negyedik helyen áll a bajnokságban, mindössze négy vereséggel, azonban hármat ebből vendégként szerzett, amely jó előjel lehet számunkra. Ellenfelünk legutóbbi öt bajnoki mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni, hármat hozott döntetlenre és egy meccsen vereséget szenvedett.

Sajnos csapatunk sincs a legjobb formában – hiszen az utóbbi öt találkozóból egyet sem sikerült megnyernünk, valamint sok kulcsjátékosunk sérüléssel bajlódik –, azonban a szerdai Magyar Kupa összecsapás remek lehetőséget biztosít, hogy feledtetni tudjuk szurkolóinkkal az utóbbi idők negatív szériáját és egy komoly riválist legyőzve kvalifikáljuk magunkat a legjobb tizenhat csapat közé.   

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, amennyiben a rendes játékidő döntetlennel zárul, 2x15 perces hosszabbításra, szükség esetén tizenegyesrúgásokra kerül sor. A mérkőzés szerdán 12.00-kor kezdődik, az összecsapást Molnár Attila dirigálja, segítői Szécsényi István és Szabó Péter lesznek.

Webfejlesztés

Logo_vektor.png