Gárdos András abbahagyta profi pályafutását

Gárdos András abbahagyta profi pályafutását

Gárodos András 6 évvel ezelőtt érkezett Soroksárra a Siófok csapatából. Csupa szív játékával hamar a megszeretette magát a Haraszti úti közönséggel. Az öltözőben is fontos szerepe volt, az elmúlt 2 évben többször viselhette a csapatkapitányi szalagot is.

6 év és 167 sárga-feketében lejátszott mérkőzést követően, melyeken 15 gólt szerzett, döntött úgy mindössze 30 éves szélsőnk, hogy befejezi pályafutását. 

- András, mikor fogalmazódott meg benned, hogy felhagysz a focival?

- G.A.: 2020 év elején már megfogalmazódott bennem, hogy lassan mással szeretnék foglalkozni. A vírus helyzet miatt félbeszakadt a bajnokság, ilyen körülmények között nem akartam elbúcsúzni a focitól. Még egy évet vállaltam, amit egyáltalán nem bántam meg. Csak azt sajnálom, hogy a Vasas elleni mérkőzésen megsérültem, többet nem léptem pályára, így üres lelátók előtt játszottam utolsó mérkőzésemet. Összességében elégedett vagyok a pályámmal, sok szép emléket szereztem az évek alatt.

- Ha csak a korodat nézzük, még jó néhány évig játszhatnál. Miért döntöttél a civil  élet mellett?

- G.A.: Fizikálisan valóban nem volt indokolt a döntésem. Viszont aki ismer, tudja, hogy rég óta építem a pályán kívüli életem. Van egy vállalkozásom, mely teljes embert igényel. A kisfiam most lesz 2 éves, vele is szeretnék több időt tölteni!

- Teljesen elszakadsz a focitól, vagy pedig a pálya közelében maradsz valamilyen formában?

- G.A.: Alsóbb osztályban levezetni nem fogok. Alapvetően nem gondolom, hogy a közeljövőben szerepet vállalok valamelyik csapatnál, de soha nem mond, hogy soha! Később el tudom képzelni magam edzőként. Édesapám, ugyan más sportágban, de kitűnő edző. Úgy érzem némi adottságom nekem is van hozzá. Játékosként is azt éreztem, hogy jól, komples módon látom a futballt, viszont a lábak már nem mindig engedelmeskedtek (nevet). 

- Hogyan gondolsz vissza soroksári éveidre, néhány év múlva mit fogsz mesélni erről az időszakról a kisfiadnak?

- G.A.: Egy nagyon jó közegbe kerültem, ahol volt néhány nehéz pillanat, de rengeteg szép emléket is őrzök. Profi pályafutásom felét  töltöttem Soroksáron, ez idő alatt hatalmas fejlődésen ment át a klub. Önkormányzati segítséggel sokat szépült a létesítményünk, Dragóner Attila ügyvezető évről-évre remek keretet hozott össze és Lipcsei Péterék személyében egy felkészült, profi stábbal dolgozhattam! Megszerettem a klubot, a dolgozóktól kezdve társakon át a szurkolókig mindenki tett azért, hogy örömmel járhassak ki edzésekre, mérkőzésekre! Csak megköszönni tudom a kapott támogatást és jövőre a csapat egyik legnagyobb szurkolója leszek!

- Gárdi, köszönjük csapatért tett erőfeszítéseid és jó egészséget kívánunk a továbbiakhoz!

Webfejlesztés

Logo_vektor.png