Csontos Dominik berobbant kezdőcsapatunkba!

Csontos Dominik, a Ferencváros fiatal védője januárban csatlakozott csapatunkhoz és bár kis időre visszatért a IX. kerületbe, rövid idő alatt csapatunk oszlopos tagjává vált! Szurkolóink a zárt kapus mérkőzések és edzések miatt sajnos nem találkozhatnak vele, ezért megkértük, hogy mesélje el röviden, mit kell tudni róla.

- Mindenki tudja rólad, hogy a Ferencvárosból érkeztél, de kevesen ismerik a teljes eddigi pályafutásod.

- Cs.D.: Székesfehérváron a Főnix Gold csapatában kezdtem el focizni, ahol Szoboszlai Dominik édesapja volt évekig az edzőm. Innen a MOL Fehérvárba igazoltam, ahol rövid ideig fociztam. Egy nyári Albert táborban a korosztályom ferencvárosi edzője, Szentandrási Zsolt figyelt fel rám, ő hívott a Fradiba. Azóta játszom zöld-fehérben és itt lettem felnőtt játékos is!

- Már a Sorival készültél, amikor visszahívott a Fradi. Hogyan élted meg ezeket a napokat?

- Cs.D.: Már Soroksáron készültem, amikor egy délelőtti edzés előtt szóltak, öltözzek vissza, mert menni kell a Fradihoz, keretben leszek NB1-es mérkőzésen. Meglepett a hír, de természetesen nagyon örültem neki és végül emlékezetesre sikerült a mérkőzés, hisz pályára léptem és gólt is szereztem. Ezután tértem vissza Sorira, de ez nem okozott csalódottságot! Örültem, hogy állandó játéklehetőséget kapok és hétről-hétre felnőtt bajnokságban játszhatok. A közösség nagyon jó, mindenki befogadó és segítőkész! Korábban is követtem a Soroksár mérkőzéseit, volt amikor élőben néztem meg a csapatot, így tudtam, hova fogok érkezni. A csapat kombinatív játékot játszik, ami fekszik az én stílusomnak. 

- Első bajnokidon a Békéscsaba ellen meggyőző teljesítményt nyújtottál belső védőként, majd úgy hozta a sors, hogy szélső védőként kellett játszanod. Melyik áll hozzád közelebb?

- Cs.D.: Mindkét pozíciót kedvelem, de mostanában inkább belső védőként szoktam játszani. Talán ez egy kicsit már közelebb áll hozzám, mint a szélső pozíció. 

- Eddig volt részed győzelmekben és egy sima vereségben is. Mit vársz holnap a csapattól, melyik arcát mutatja?

- Cs.D.: Szép, új stadionban fogunk játszani, jó pályán, ami kedvez a stílusunknak. Most is szeretnénk labdát birtokolni és dominálni, bár vannak nehézségeink hiányzók miatt. Arra számítok, hogy szoros mérkőzés lesz és pontot, pontokat fogunk szerezni! A csapat megmutatta, hogy tudjuk pótolni a hiányzókat, így bizakodó vagyok!

- Köszönjük szépen a beszélgetést, és sok sikert kívánunk neked az itt töltött időszakban!