Gárdos András csapatkapitányi szerepben

Gárdos András csapatkapitányi szerepben

A téli pihenő alatt Huszák Tamás abbahagyta a labdarúgást, így a csapat többi rutinos játékosára nagyobb felelősség hárul. Ilyen játékosunk Gárdos András is, aki az elmúlt mérkőzéseken rendre csapatkapitányként vezette társait.

- Huszák Tamás távozása és Gyömbér Gábor sérülése miatt nagyobb a felelősség rajtad?

-G.A.: Korábban is voltam már beugró csapatkapitány, így nem új a szerep. Nyomást nem érzek magamon, de plusz önbizalmat ad, hogy a Mesterék nem adták a csapatkapitányi szalagot. Gyömbi bár a mérkőzéseken sajnos nem léphet pályára sérülése miatt, de edzéseken ott van, az ő jelenléte az öltözőben nagyon fontos. De Orosz Márk és Lovrencsics Balázs szerepe sem elhanyagolható, sokat segítenek a fiatalabb játékosoknak!

- Az előző mérkőzéseken védőként szerepeltél, korábban viszont támadóként léptél pályára. Hol érzed magad otthonosabban?

-G.A.: Aki régóta jár Soroksár mérkőzésre, az talán belső védő  és kapus kivételével már minden poszton láthatott. Viccet félretéve, számomra szinte mindegy, hogy a védelemben vagy támadóként lépek pályára. A fiatalszabály is befolyásolja a helyzetem. Mivel most inkább a támadósorban szerepelnek fiataljaink, nekem a védekezés jut. De valójában a számomra csak az a fontos, hogy játszhassak!

- Mostanában fontos gólokat is szerzel. Holnap is számíthatunk egy Gárdos villanásra?

-G.A.: A Pécs ellen és a Győr ellen is az utolsó pillanatokban találtam be, fontos gólok voltak. Nem jellemző rám a sok gól, de nagy öröm, ha betalálok. Nem ígérhetem, hogy az én gólommal, de meggyőződésem, hogy a Békéscsaba ellen is nyerni fogunk. 

- Akkor a Békéscsaba ellen is cél a 3 pont?

-G.A.: Ha jó felfogásban lépünk pályára, mindenki ellen van esélyünk. Az első két tavaszi forduló jól sikerült, neves csapatok ellen szereztünk 4 pontot és gólt sem kaptunk. Ha sikerülne 3 pontot szerezni a Békéscsaba ellen, maradéktalanul elégedett lennék a rajttal! Azon leszünk, hogy újabb hazai győzelmet szerezzünk!

Webfejlesztés

Logo_vektor.png