Csernik Kornél remekelt a DVSC ellen

Az elmúlt hetekben számos sérülés és eltiltás sújtotta csapatunkat, így a DVSC ellen sokan leírták a Soroksárt. A nehézségek ellenére játékosaink kitűnő teljesítményt nyújtva egyenrangú ellenfelei voltak a listavezetőnek és kis szerencsével akár a 3 pontot is megszerezhette volna a hazai csapat. A döntetlenre minden szempontból rászolgáló együttes egyik motorja Csernik Kornél volt, aki új pozícióban remek játékot mutatott!

- Kornél, az elmúlt hetekben több poszton láttunk játszani. Melyik a kedvenc helyed a csapatban?

- CS.K.: Igen, játszottam szélsőként, szélső védőként és most védekező középpályásként is. A helyzet úgy hozta, hogy több poszton is helyt kellett állni, de nincs ezzel baj! A középpályán érzem magam legjobban, de nem rágódom rajta, ha máshol kell bizonyítanom. Általában kell néhány mérkőzés, hogy megszokjam az új feladatkört, de most úgy érem sikerült egészen jól teljesítenem védekezőbb pozícióban is. Örülök, hogy tudtam segíteni a csapatot!

- Belülről milyen volt a listavezető elleni mérkőzés?

- CS.K.: Látszik a csapaton az NB1-es tapasztalat. Fizikálisan erős együttes a Debrecen és a kispadon is minőségi játékosok foglaltak helyet, a cserék után sem gyengült a csapat, sőt! Alapvetően nem vállaltak semmilyen kockázatot, egyszerű játékot játszottak. A támadások szervezésében Bódi és beállása után Dzsudzsák kimagaslott, két nagyon kreatív, minőségi játékosról van szó még NB1-es szinten is. Az ő megmozdulásaikban mindig benne volt a veszély, de csapatként remekül teljesítettünk. A hajrában kialakított lehetőségeink miatt lehet hiányérzetünk, de összességében jó mérkőzést játszottunk!

- Mi változott az előző héthez képest, amikor papíron gyengébb csapat ellen visszafogott teljesítményt nyújtott a csapat?

- CS.K.: A Budaörs ellen sok sebből véreztünk, elég csak arra gondolni, egyik edzőnk sem ülhetett le a kispadra. A listavezető ellen játszani mindig plusz motivációt jelent, nem beszélve a tömött lelátókról. Teljesen más volt a hangulata a DVSC mérkőzésnek, amiből jól jöttünk ki! Hiszek benne, hogy a pihenő alatt visszatérő sérültjeinkkel kiegészülve állandósítani tudjuk a hétvégén látott formánkat.

- Ennek fényében mit vársz a Siófok elleni bajnokitól?

- CS.K.: A Siófok is kétarcú csapat! A Vasast például legyőzte hazai pályán, így nagyon figyelnünk kell majd nekünk is. Szoros, küzdelmes mérkőzést várok, ahol rendkívül fontos lesz az első találat megszerzése!