Továbbjutás a kupában!

Csepel FC- Soroksár SC:  0-3   (0-3)

 

Csepel: Szűcs- Mohácsik, Mészáros R., Bende, Gauzer- Vörös, Vargovics, Mászáros L., Mankó (72.p. Zai)- Bencze (82.p. Pipó), Németh (75.p. Ködöböcz)

Vezetőedző: Takács Krisztián

Soroksár: Abu- Bene, Lipcsei, Takács, Vida- Szerető, Derekas, Csernik (72.p. Kópis), Tóth (46.p. Huszák)- Orosz (59.p. Ladányi), Erdélyi

Vezetőedző: Lipcsei Péter

Gólszerzők: Orosz, Derekas, Erdélyi

Jól kezdtük  a mérkőzést, az 5. percben Erdélyi indításával Orosz lépett ki és 16 méterről szépen helyezett a bal alsó sarokba! Ezután csendesen folydogált a mérkőzés, a hazaiak bátran futballoztak, egyenrangú ellenfelei voltak az NB2-es Soroksárnak. Helyzetek nem alakultak ki, mindkét csapat sok hibával játszott, kevés volt a jó megoldás a támadó harmadokban! A félidő közepén pontrúgások után a Csepel is veszélyeztetni tudott, Mészáros László fejesét Abu szép mozdulattal tolta szögletre. Aztán az utolsó 5 percre újra felpörögtek az események. Derekas szerzett labdát az ellenfél térfelének közepén, majd közel 30 méterről laposan kilőtte a kapu jobb oldalát, ezzel már 2 gólos volt az előnyünk! A félidő utolsó percében egy jobb oldali beadást Erdélyi 5 méterről a kapu bal oldalába fejelt, így megnyugtató 3 gólos előnnyel mehettünk szünetre.

Félidőben pályára lépett Huszák, amitől labdabiztosabbá vált középpályánk, többet birtokoltuk a labdát. Előbb Szerető szép cselekkel az ötösig vitte a labdát, de a hazai kapus vetődve menteni tudott. 10 perc sem telt el a második játékrészből, amikor Erdélyi tizenegyest harcolt ki. A szituáció után Mészáros László megkapta második sárga lapját, így megfogyatkozott a hazai csapat. A büntetőt Orosz a kapufára lőtte, így nem lett 4 gólos a soroksári előny. Kicsivel később Bencze került helyzetbe, de közeli lövését Abu szépen védte. A játékrész második felében igazán nagy gólhelyzet már nem alakult ki, továbbra is küzdelem dominált. Csapatunk megérdemelten jutott a legjobb 64 csapat közé a MOL Magyar Kupa küzdelmeiben!