Lejátszottuk utolsó felkészülési mérkőzésünket

Csapatunk ma délelőtt lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését a Puskás Akadémia vendégeként. Lipcsei Péter csapata meglepetést okozva idegenben 1-0 arányban legyőzte a hazai NB1-es csapatot.

Puskás Akadémia FC–Soroksár SC 0–1 (0–0)

Gól: Szerető (79.)

PAFC: Tóth B. – Szolnoki, Joao Nunes, Meissner, Deutsch L. – Plsek, Van Nieff, Favorov – Kiss T., Vanecek, Nagy Zs. 

Csereként pályára lépett: Kiss Á. (kapus), Urblík, Spandler, Hadzsiev, Knezevic, Mim, Komáromi.

Soroksár: Varga Á. – Bene M., Gengeliczki, Valencsik, Pászka – Huszák, Gyömbér – Orosz M., Korozmán, Magyari – Erdélyi L.

Csereként pályára lépett: Szerető, Lovrencsis B., Derekas, Csernik, Gárdos, Kópis.

 

Az első félidőben az erőviszonyoknak megfelelően a Puskás Akadémia játszott veszélyesebben. A 6. percben Nagy Zsolt kapott szép indítást, de éles szögből laposan a kapu mellé lőtt. Pár perccel később Kiss Tamás veszélyes jobb oldali beadását követően védőink szögletre tisztáztak. A félidő utolsó perceiben Nagy Zsolt léc alá tartó bombáját Varga Ádám szép mozdulattal szögletre ütötte. 

A második játékrész elején támadásban maradt a hazai csapat. Előbb Knezevic lőtt kapu fölé, majd Urblik bombáját is védte a remekül teljesítő Varga. Folyamatosan érkeztek a Puskás akciók, de vagy nem találták el a kaput, vagy pedig nem tudtak túljárni hálóőrünk eszén. Bő 10 perccel a vége előtt Szerető cselezte tisztára magát, majd 11 méterről laposan a kapuba lőtt, ezzel eldöntve a mérkőzést. 

Játékosaink remekül helyt álltak az NB1-es szinten is jó erőkből álló Puskás Akadémia ellen, így bizakodva várhatjuk a jövő heti bajnoki rajtot.