Végeredmény: Budaörs- Soroksár: 1-0 (0-0)

A Mekantil Bank Liga NB2 10. fordulójában 2 jó formában lévő csapat találkozott, zsinórban 3-3 győzelemmel érkeztek az együttesek. Érdekessé tette a találkozót, hogy Bognár György távozása után ez volt a házigazda első találkozója. Lipcsei Péter dolgát nehezíti, hogy több játékosára nem számíthat sérülés vagy eltiltás miatt. Gengeliczki, Bene és Kópis sem áll a csapat rendelkezésére, így a védelem egészen biztosan teljes új felállásra kényszerül! A helyzetet tovább bonyolította, hogy vezetőedzőnk pénteki PCR tesztje pozitív lett, így nem ülhetett le a padra. Bár az összes többi stábtag tesztje negatív eredményt hozott, biztonsági okokból ők sem utaztak a csapattal, így egy eddig még nem tapasztalt egészen furcsa helyzet állt elő!

 

Tatabánya, Grosics Gyula Stadion Tatabánya        vezeti: Farkas Tibor   (Tőkés Róbert, Hofbauer Roland)

Budaörs: Kovács- Marques, Fényes, Kékesi, Gyurácz, Molnár, Halmai, Petneházi, Pethő, Sajbán, Zeke

Vezetőedző: Márkus Tibor

Soroksár: Varga- Csernik, Gyömbér, Takács, Valencsik- Derekas, Huszák- Orosz, Ladányi, Korozmán- Lovrencsics

Vezetőedző: Lipcsei Péter

 

A mérkőzés első felében nem forogtak veszélyben a kapuk. A hazaiak többet birtokolták a labdát, de védelmünk mindvégig magabiztos volt. Mélységből ritkán ért fel csapatunk az ellenfél tizenhatosa elé. Egyik ilyen alkalommal Orosz a jobb lábára cselezett, de lapos lövését az utolsó pillanatban blokkolták a védők. Ellenfelünknek viszont még ennyi lehetősége sem volt!

A második játékrészben érezni lehetett, hogy aki az első gólt rúgja meg fogja nyerni a mérkőzést! Erre nekünk volt nagyobb lehetőségünk, hisz előbb szép kontra végén Derekas került helyzetbe, de éles szögből leadott lövését Kovács lábbal védte. Néhány perccel később a bal oldalon felfutó Valencsik forgatta meg védőjét, de lövése pár centivel elkerülte a hosszú sarkot. A 88. percben egyetlen megingásunkat kihasználta a Budaörs! Egy kapu előtt kavarodást követően Halmai elé került a labda, aki 15 méterről védhetetlenül csavart a jobb alsó sarokba. A vendéglátók egyetlen helyzetüket kihasználták, ezzel megszerezték a 3 pontot.

A Szív napja

Kedves Szurkolóink!

Az UEFA minden év szeptember 29-én, „A Szív Napja” alakalmából az egészségmegőrzés-, és a hirtelen szívhalál megelőzésének fontosságára hívja fel a figyelmet. Az európai szövetség kezdeményezéséhez az MLSZ és klubunk idén is csatlakozott. Fontos számunkra, hogy a futballcsalád valamennyi tagja tisztában legyen az egészséges, mozgásgazdag életmód jelentőségével, mellyel jó eséllyel megelőzhető a szív- és érrendszeri, valamint a keringési betegségek kialakulása. A szűrővizsgálatokon való rendszeres részvétel pedig életet menthet. Most a világjárvány idején fokozottan vigyázzunk egymásra, hogy élvezhessük a focit! Mi is sokat tehetünk annak érdekében, hogy a focimeccsen biztonságosan szurkolhassunk. A stadionban családunkkal, vagy hozzátartozóinkkal csoportosuljunk, idegenektől tartsunk távolságot!  A bejáratoknál és azokon a helyeken, ahol közel kerülünk ismeretlenekhez, minden esetben viseljünk maszkot! Bátran használjuk a stadionban kihelyezett kézfertőtlenítőket! Zárt helységekben csak annyi időt töltsünk, amennyit feltétlenül szükséges, beszélgetésre, evés-ivásra a nyitott lelátót használjuk!

Továbbjutás a kupában!

Csepel FC- Soroksár SC:  0-3   (0-3)

 

Csepel: Szűcs- Mohácsik, Mészáros R., Bende, Gauzer- Vörös, Vargovics, Mászáros L., Mankó (72.p. Zai)- Bencze (82.p. Pipó), Németh (75.p. Ködöböcz)

Vezetőedző: Takács Krisztián

Soroksár: Abu- Bene, Lipcsei, Takács, Vida- Szerető, Derekas, Csernik (72.p. Kópis), Tóth (46.p. Huszák)- Orosz (59.p. Ladányi), Erdélyi

Vezetőedző: Lipcsei Péter

Gólszerzők: Orosz, Derekas, Erdélyi

Jól kezdtük  a mérkőzést, az 5. percben Erdélyi indításával Orosz lépett ki és 16 méterről szépen helyezett a bal alsó sarokba! Ezután csendesen folydogált a mérkőzés, a hazaiak bátran futballoztak, egyenrangú ellenfelei voltak az NB2-es Soroksárnak. Helyzetek nem alakultak ki, mindkét csapat sok hibával játszott, kevés volt a jó megoldás a támadó harmadokban! A félidő közepén pontrúgások után a Csepel is veszélyeztetni tudott, Mészáros László fejesét Abu szép mozdulattal tolta szögletre. Aztán az utolsó 5 percre újra felpörögtek az események. Derekas szerzett labdát az ellenfél térfelének közepén, majd közel 30 méterről laposan kilőtte a kapu jobb oldalát, ezzel már 2 gólos volt az előnyünk! A félidő utolsó percében egy jobb oldali beadást Erdélyi 5 méterről a kapu bal oldalába fejelt, így megnyugtató 3 gólos előnnyel mehettünk szünetre.

Félidőben pályára lépett Huszák, amitől labdabiztosabbá vált középpályánk, többet birtokoltuk a labdát. Előbb Szerető szép cselekkel az ötösig vitte a labdát, de a hazai kapus vetődve menteni tudott. 10 perc sem telt el a második játékrészből, amikor Erdélyi tizenegyest harcolt ki. A szituáció után Mészáros László megkapta második sárga lapját, így megfogyatkozott a hazai csapat. A büntetőt Orosz a kapufára lőtte, így nem lett 4 gólos a soroksári előny. Kicsivel később Bencze került helyzetbe, de közeli lövését Abu szépen védte. A játékrész második felében igazán nagy gólhelyzet már nem alakult ki, továbbra is küzdelem dominált. Csapatunk megérdemelten jutott a legjobb 64 csapat közé a MOL Magyar Kupa küzdelmeiben!