Visszatért a közönségkedvenc!

A mai napon hivatalossá vált, hogy Lőrinczy Attila 1 éves budafoki kitérő után visszatér  a Haraszti útra!

Középpályásunkat 2018 nyarán igazolt Soroksárra a Mosonmagyaróvár együttesétől. A következő 2 évben (melyből az egyik csonka szezon volt) 69 mérkőzésen lépett pályára sárga-feketében, melyeken 17 gólt szerzett. Az előző szezonban az NB1-es Budafok játékosa volt, ahol 20 mérkőzésen 1 találat fűződik a nevéhez.  Megszerzésével támadójátékunk erősödését várja az edzői stáb. Attila személyében olyan játékos érkezett, aki góljai mellett a helyzetek kialakításában is jeleskedni tud.

Sérülésmentes, sikeres játékot kívánunk Attilának a Haraszti úton!

Gárdos András abbahagyta profi pályafutását

Gárodos András 6 évvel ezelőtt érkezett Soroksárra a Siófok csapatából. Csupa szív játékával hamar a megszeretette magát a Haraszti úti közönséggel. Az öltözőben is fontos szerepe volt, az elmúlt 2 évben többször viselhette a csapatkapitányi szalagot is. 6 év és 167 sárga-feketében lejátszott mérkőzést követően, melyeken 15 gólt szerzett, döntött úgy mindössze 30 éves szélsőnk, hogy befejezi pályafutását. 

- András, mikor fogalmazódott meg benned, hogy felhagysz a focival?

- G.A.: 2020 év elején már megfogalmazódott bennem, hogy lassan mással szeretnék foglalkozni. A vírus helyzet miatt félbeszakadt a bajnokság, ilyen körülmények között nem akartam elbúcsúzni a focitól. Még egy évet vállaltam, amit egyáltalán nem bántam meg. Csak azt sajnálom, hogy a Vasas elleni mérkőzésen megsérültem, többet nem léptem pályára, így üres lelátók előtt játszottam utolsó mérkőzésemet. Összességében elégedett vagyok a pályámmal, sok szép emléket szereztem az évek alatt.

- Ha csak a korodat nézzük, még jó néhány évig játszhatnál. Miért döntöttél a civil  élet mellett?

- G.A.: Fizikálisan valóban nem volt indokolt a döntésem. Viszont aki ismer, tudja, hogy rég óta építem a pályán kívüli életem. Van egy vállalkozásom, mely teljes embert igényel. A kisfiam most lesz 2 éves, vele is szeretnék több időt tölteni!

- Teljesen elszakadsz a focitól, vagy pedig a pálya közelében maradsz valamilyen formában?

- G.A.: Alsóbb osztályban levezetni nem fogok. Alapvetően nem gondolom, hogy a közeljövőben szerepet vállalok valamelyik csapatnál, de soha nem mond, hogy soha! Később el tudom képzelni magam edzőként. Édesapám, ugyan más sportágban, de kitűnő edző. Úgy érzem némi adottságom nekem is van hozzá. Játékosként is azt éreztem, hogy jól, komples módon látom a futballt, viszont a lábak már nem mindig engedelmeskedtek (nevet). 

- Hogyan gondolsz vissza soroksári éveidre, néhány év múlva mit fogsz mesélni erről az időszakról a kisfiadnak?

- G.A.: Egy nagyon jó közegbe kerültem, ahol volt néhány nehéz pillanat, de rengeteg szép emléket is őrzök. Profi pályafutásom felét  töltöttem Soroksáron, ez idő alatt hatalmas fejlődésen ment át a klub. Önkormányzati segítséggel sokat szépült a létesítményünk, Dragóner Attila ügyvezető évről-évre remek keretet hozott össze és Lipcsei Péterék személyében egy felkészült, profi stábbal dolgozhattam! Megszerettem a klubot, a dolgozóktól kezdve társakon át a szurkolókig mindenki tett azért, hogy örömmel járhassak ki edzésekre, mérkőzésekre! Csak megköszönni tudom a kapott támogatást és jövőre a csapat egyik legnagyobb szurkolója leszek!

- Gárdi, köszönjük csapatért tett erőfeszítéseid és jó egészséget kívánunk a továbbiakhoz!

Jövőre is Lipcsei Péter marad csapatunk vezetőedzője!

A Ferencváros szerződést hosszabbított Lipcsei Péterrel, a bajnok együttes élő legendájával. Így eldőlt, hogy az előző évekhez hasonlóan továbbra is ő fogja vezetni a Soroksár együttesét. 

Vezetőedzőnk 2017. június 20-án érkezett a Haraszti útra, előtte a Fradi II. edzői teendőit látta el. 

Lipcsei Péter első szezonjában a húszcsapatos NB II-ben a 8. helyen végzett a csapattal, amely 38 bajnokijából 15-t megnyert, 11 döntetlen mellett 12-szer kapott ki. A 2018/2019-es idényt még egy hellyel előrébb tudta zárni irányításával a kis Fradi, amely ezúttal 18-szor győztesen hagyhatta el a pályát, öt döntetlen mellett 15 vereséget számlált, azonban csapatunk nem is a bajnokságban, hanem a Magyar Kupában alakítottak nagyot, ugyanis Lipcsei Péter egészen az elődöntőig vezette az együttest– többek között a Puskás Akadémiát legyőzve –, ahol végül a Honvéd jelentette a végállomást.

A tavalyi szezont a pandémia miatt törölték, míg a mögöttünk hagyott idényt ismét a középmezőny elején, a 8. helyen zárta a Soroksár 16 győzelemmel, 9 döntetlennel és 13 vereséggel. Lipcsei Péter az NB II-ben vitézkedő csapat kispadján eddig 155-ször ült, és eddig 68 győzelem, 31 döntetlen és 56 vereség a mérlege. Az évek óta tartó stabil teljesítmény után nem volt kérdés, hogy a vezetőség újfent meghosszabbítja a korábbi kiváló játékos kontraktusát. 

Élvezem a munkát Soroksáron, hiszen a fiatal játékosokat tanítgatni és egyengetni az útjukat egy remek dolog. Edzőként ez lesz a tizedik évem, ebből az ötödik Soroksáron. Természetesen jó lenne még mindig futballozni, de a korral nem lehet vitatkozni sajnos. Örülök, hogy itt dolgozhatok, az új szezonban is próbáljuk majd a maximumot kihozni a csapatból – nyilatkozta Lipcsei Péter a FradiMédiának.

 

Közben csapatunk vezetősége gőzerővel dolgozik a keret kialakításán, így hamarosan beszámolunk az érkezőkről és néhány távozóról is!

forrás: fradi.hu

Történelmi sikert aratott női csapatunk!

Női NB2-es csapatunk mai idegenbeli 4-3-as győzelemével történelmet írt! Vágó Fanny vezette együttes hazai pályán két gólos vezetést követően csak döntetlenre végzett, így a visszavágón már Puskás Akadémia volt az esélyesebb. Az idegenbeli bravúrral a Soroksár jövőre az NB1-ben indulhat, melyre ez idáig soha nem volt példa!

Trestyéni- Benke, Hodászi, Miszlai, Fogl, Győrik, Tenyei-Tóth,  Ott, Németh, Váradi, Horváth összeállításban kezdték a soroksáriak a mérkőzést. Miszlai révén már a 10. percben megszereztük a vezetést, de később fordult a kocka és a hazaiak megfordították a mérkőzést. Ám ekkor sem esett össze csapatunk, még az első félidőben visszavettük a vezetést Váradi és Miszlai újabb találatával. A második játékrész elején Győrik révén tovább növeltük előnyünket. A megszerzett 2 gólos vezetésből 1 a végső sípszóig megmaradt, ami azt jelentette, hogy osztályt lép a Soroksár!

Gratulálunk a játékosoknak és az egész szakmai stábnak!

Végeredmény: PMFC - Soroksár SC : 0-2 (0-2)

A Merkantil Bank Liga NB2 utolsó, 38. fordulójában a remekül teljesítő Pécs vendégei leszünk. Ősszel változatos mérkőzésen, 2 gólos hátrányból felállva az utolsó percekben mentettünk pontot hazai pályán. Ellenfelünk akkor is bizonyította, hogy rendkívül szervezett, masszív csapat, aki nehéz feltörni. Bár utolsó 5 mérkőzésen Vas László csapata csak egyszer győzött, biztosra vehető, hogy Gyömbér Gáborékra nagyon nehéz feladat vár, ha meg akarják tartani a 8. helyezésüket vagy akár előbbre is szeretnének lépni!

Szurkolóink a mérkőzést képekben is nyomonkövethetik a PMFC Youtube csatornáján, mely  hazai csapat honlapjáról érhető el!

http://pmfc.hu/2021/05/14/elo-stream-kozvetites-pmfc-soroksar-sc/

 

PMFC Stadion,     vezeti: Gaál Ákos  (Kiss Balázs, Kulman Tamás)

 

PMFC: Helesfay- Rácz, Németh, Katona, Kónya, Adamcsek, Preklet, Tihanyi, Geiger, Hegdűs, Bartha

Vezetőedző: Vas László

Soroksár: Varga- Csernik, Gyömbér, Csontos, Pászka- Derekas, Hudák- Korozmán, Ammar, Szerető- Lovrencsics

Vezetőedző: Lipcsei Péter

 

PMFC - Soroksár SC: 0-2   (0-2)

A játékvezető lefújta a mérkőzést!

A játékvezető 2 percet hosszabbít. 

89. perc: Cserélt Lipcsei Péter, Korozmán helyére Tóth érkezett.

81. perc: Pászka adott remek labdát a középen  induló Erdélyinek, de támadónk a kezét is használta labdakezeléshez, így oda lett a lehetőség.  

77. perc: Csernik és Magyari játszott össze a bal oldalon, majd védőnk került helyzetbe. Lövése a védőkről Erdélyi elé pattant, aki nagy helyzetben a hazai kapusba lőtt. 

75. perc: Erdélyi kapott sárga lapot talpalásért.  

73. perc: Cserél a Soroksár, Ammar helyére Magyari, Lovrenciscs helyére Erdélyi érkezett.  

70. perc: Gyors Sori kontra végén Hudák jobb lábas lövését Helesfay lábbal védte. 

68. perc: Hegedűs helyére Bischoff érkezett a hazai csapatba. 

65. perc: Ammar révén vezettünk ígéretes kontrát, de sokat cipelte a labdát, így a középen induló Derekas lesre futott.  

62. perc: Katona kapott sárga lapot talpalásért. 

61. perc: Ismét cserélt a Pécs, Tihanyi helyére Keresztes érkezett. 

59. perc: Pászka jobb oldali oldalszabadrúgása magas volt a társak számára. 

55. perc: Hudák eladott labdája után Tihanyi került helyzetbe, de középpályásunk visszaért és tisztán szerelni tudott. 

51. perc: Óvári 22 méteres szabadrúgását Varga hatalmas bravúrral tolta ki a bal kapufa mellől.  

50. perc: Németh bal oldali beadása magas volt a hosszún érkező Tihanyi számára.  

46. perc: Szünetben cserélt a PMFC, Adamcsek helyére Óvári, Geiger helyére Bohata érkezett. 

A játékvezető lefújta az első félidőt.  

41. perc: Parázs meccs lett a találkozóból. Vargát támadták szabálytalanul, így játékvezető nem adta meg a hazaiak találatát.  

39. perc: Egy ártalmatlan szituáció után dulakodás alakult ki. A játékvezető Prekletet és Szeretőt is kiállította.  

29. perc: 0-2: Ammar kavargatott a ellenfél tizenhatosának előterében, majd Korozmánhoz passzolt. Szélsőnk a középen érkező Lovrencsics elé passzolt, aki közelről a hálóba lőtt. 

24. perc: Adamcsek oldalszabadrúgására Preklet robbant be jó ütemben, de közeli fejese elkerülte a bal alsó sarkot.  

22. perc: Bartha távoli lövése középre tartott, Varga szépen ölelte magához játékszert.

19. perc: Geiger jobb kötőből leadott lövését Varga szép mozdulattal tolta ki a hosszú sarok elől.

11. perc: 0-1: Ammart buktatták a tizenhatoson belül, amiért 11-est ítélt a játékvezető. Gyömbér a kapu közepébe emelte a labdát. 

10. perc: Csernik jobb oldali beadása centikkel ugyan, de magas volt Lovrencsics számára, aki így csak csúsztatni tudta a labdát. 

6. perc: Németh nagy bedobása  Hegedűs elé pattant, aki átvétel után lőtt. A védőkről szögletre pattant a labda. 

5. perc: Hudák indítása Lovrencsics elé pattant a védőkről. Támadónk 16 méterről középre lőtt, így Helesfay védeni tudta a lapos labdát. 

4. perc: Németh bal oldali beadása lecsúszott, így Vargának vetődve védenie kellett a kapura tartó labdát.  

1. perc: A mérkőzést a piros mezes Pécs kezdte.

Webfejlesztés

Logo_vektor.png