A női labdarúgás ugrásszerű fejlődésnek indult világszerte az elmúlt évtizedben. Népszerűsége napról napra nő, fiatal lányok ezrei, tízezrei húznak rendszeresen focicsukát. Nem véletlen tehát, hogy az MLSZ is igyekszik lépést tartani a változással.

A FIFA, az UEFA óriási pénzeket öl a női labdarúgás fejlesztésébe. Ezt a trendet követi a Magyar Labdarúgó Szövetség is, mely ma már komoly utánpótlás-programmal rendelkezik. Az első-, és másodosztályú profi kluboknak az elmúlt szezonban már kötelezően rendelkezni, versenyeztetni kellett lánycsapatokat. Az új évadban pedig immár a férfi gárdák mellett felnőtt női együtteseket is pályára kell vezényelniük.

- Miután U16-os csapatunk megnyerte tavasszal a Közép-csoport küzdelmeit, "kiérdemeltük" a 2018-19-es szezonra a kiemelt női utánpótlásközpont titulust - tudtuk meg klubunk ügyvezető igazgatójától, Dragóner Attilától. - Akárcsak a férfi, a női vonalon is a Ferencváros adja majd a szakmai irányvonalat. Ez nem véletlen, hiszen a Fradi lányai NB I-es döntőbe jutottak a közelmúltban, s csak nagy küzdelemben maradtak alul az MTK-val szemben. Ősztől tehát már nem csak U16-os és U19-es lány, hanem felnőtt női együttesünk is lesz.

Dragóner Attila azt csak nagyon halkan, szinte félve jegyezte meg, felülmúlva a követelményeket, tervei szerint még egy lánycsapatot szerveznek a fiatalabb korosztály részére ...