Befejeződött a másodosztályú labdarúgó bajnokság. Csapatunk remek tavaszi teljesítménnyel a nyolcadik helyen végzett, ami a tavaly nyári nagy átalakítás után dicséretes eredménynek számít.

- Ez volt az első teljes évem a Soroksár SC ügyvezető igazgatójaként, s úgy érzem, sikerült azon az úton haladnunk, melyet elterveztünk – felelte lapunk érdeklődésére Dragóner Attila. – Mikor elvállaltam a feladatot tisztában voltam vele, hogy jelentős változások előtt áll a klub. Mind infrastruktúrális, mind sportszakmai szempontból meg kellett tenni olyan lépéseket, melyek magukban hordozták a komoly visszaesés lehetőségét. Ehhez képest egészen jó évet zártunk.

Dragóner Attila a maga 43 évével az egyik legfiatalabb klubvezetőnek számít a magyar profi labdarúgásban. Játékosként mindent elért, amit egy magyar labdarúgó itthon elérhet: magyar bajnok (valamint ezüst-, és bronzérmes), Magyar kupa- és Szuperkupa-győztes, 28-szoros válogatott, szerepelt az atlantai olimpián, idegenlégiósként megjárta Portugáliát (Vitoria Guimares) és Németországot (Fortuna Köln), egyszóval olyan tapasztalatra tett szert pályafutása során, melyet bűn lenne nem kihasználni.

- Tudatosan készültem erre a pályára, egyetemi tanulmányaimat is ennek szellemében végeztem, s örülök, hogy ilyen fiatalon megkaptam a bizonyítási lehetőséget. Természetesen a Ferencváros, illetve a soroksári önkormányzat támogatása nélkül nem lett volna esélyem, esélyünk, hogy ilyen ütemben fejlődjön a klub. Tisztában voltam vele, hogy a tavalyi sikerév után, mikor a negyedik helyen zárt a csapat az NB II-ben, törvényszerűen jön egy visszaesés. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy összekötjük az átalakítással az újjáépítést. Tizennégy új játékos, és egy teljesen új szakmai stáb érkezett tavaly nyáron Soroksárra, miközben az őszi idény nagy részében dabasi „albérletben” kellett a hazai meccseinket rendezni. Amint minden a helyére került, tavasszal már jöttek is az eredmények. Lipcsei Petiék remek szakmai munkát végeztek, az őszi 21 pont után idén már 35 pontot szereztünk. Erre már lehet építkezni a folytatásban, hiszen most nyáron már csak minimális változást tervezünk a keretben. Jelenleg már zajlik a füvespályánk felújítása, alácsövezése is, azaz nyugodtan kijelenthetem, jó úton haladunk mind a klub, mind a csapatépítés terén.

A soroksári játékosok június 25-ig szabadságukat töltik, majd megkezdődik számukra a felkészülés a 2018-19-es bajnoki szezonra.