Majd három esztendeje, 2015 nyarán került klubunkhoz a huszonkettedik születésnapját idén márciusban betöltő Valencsik Dávid. A tavalyi nagy menetelés idején még nem számított meghatározó játékosnak a végül negyedik helyen végzett gárdában, ma viszont már kihagyhatatlannak tűnik a csapatból.

A jó kötésű, ütközni, fejelni tudó védőnk a 2017-18-as idény eddig megrendezett 35 bajnoki fordulójában harmincszor kezdőként kapott bizalmat Lipcsei Péter vezetőedzőtől, s csapatunk mindhárom Magyar Kupa összecsapásán is pályára lépett. Vasárnap viszont utolérte a végzett, olyan fordult elő vele, ami eddig még talán sohasem.

- A Siófok elleni találkozó 64. percében hátul "beszúrt" a combom, s mivel ennek a sérülésnek sajnos volt korábbról előélete, a nagyobb bajt megelőzendően, a biztonság kedvéért lecserélt Lipcsei Péter.

A szurkolók nem igen emlékeznek rá, hogy te egyáltalában hagytál ki meccset az idei szezonban ...

- A tavasz elején ugyan itt fájt a combon, emiatt az első három fordulóban nem is léphettem pályára. Szerencsére a felépülésem után sikerült visszakerülnöm a kezdőcsapatba. Az elmúlt hetekben sorozatban három naponta vívtuk a meccseket, s mindegyiket végig játszottam. Kevesebb volt a pihenő, talán ezért is jött elő ismét a korábbi sérülés.

Mennyire nagy a baj, megint heteket kell kihagynod?

- Szerencsére nincs komolyabb baj, csupán a hétfői edzést hagytam ki. Ugyan szerdán még külön edzettem a srácoktóltól, de ma már én is teljes intenzitással végezem a munkát. Vasárnap ott akarok lenni a csapatban.

Közeledik a szezon vége, tudni lehet már, mint a Fraditól érkezett kölcsönjátékosnak, mi lesz a sorsod a nyártól?

- Még egy évig él a szerződésem a Ferencvárossal. Reálisan nézve a dolgokat, nincs esélyem arra, hogy visszarendeljenek az Üllői útra, konkrétumokról azonban egyelőre nem tudok beszámolni. Most minden erőmmel azon vagyok, hogy minél előrébb végezzünk a Sorival a táblázaton, aztán a bajnokság végeztével majd meglátjuk, hogyan tovább.

Valencsik Dávid csupa szív játékával belopta magát szurkolóink szívébe, így csalódásként élnék meg szimpatizánsaink, ha a következő szezonban már nem sárga-feketében futna ki a gyepszőnyegre.