Egy héttel a listavezető MTK (4-2) legyőzése - és a hétközi forduló - után, vasárnap ismét bajnoki mérkőzésen lép pályára csapatunk. Az első után ezúttal az utolsó helyezett ellen kell(ene) begyűjtenünk a három pontot.

A sors nagy rendező. Egy csapat életében ritkán adódik lehetőség arra, hogy az egyik héten az éllovas, a következő hét végén a sereghajtó ellen lépjen pályára. Az átlagszurkoló hajlamos ilyenkor könnyen rávágni: ha az első ellen sima győzelmet arattak a kedvencek, akkor az utolsó helyezettet is illik két vállra fektetni.

A magyar NB II azonban nem az a bajnokság, ahol előre ki lehetne osztani a pontokat. Nincs előre lefutott meccs, nincs papírforma eredmény, annyira kiegyenlített a mezőny, hogy minden egyes pontért, minden egyes győzelemért vért kell izzadni.

Vasárnap, Sopronban tehát kőkemény meccs vár fiainkra. A házigazdák már, már kilátástalan küzdelmet folytatnak a bent maradásért, lemaradásuk tizenhét pont a 17. helyezett mögött, igaz egy meccsel kevesebbet játszottak. Ennek ellenére a közelmúltban bizonyították, nem adják olcsón a "bőrüket". A holtversenyben dobogós Nyíregyháza csak 5-4-re tudta legyőzni őket, míg a stabil középcsapatnak számító Dorog otthonából hazavittek egy pontot vasárnap. Legeredményesebb játékosuk, a már 10 találatnál járó Horváth Péter ráadásul megtalálta góllövő-cipőjét, az elmúlt 270 perc során háromszor is megzörgette a hálót.

Ami csapatunkat illeti: Valencsik Dávid a Budaörs ellen letöltötte büntetését, így visszatérhet a keretbe, ellenben a szerdán kiállított Gyepes Gábor biztosan nem léphet pályára. Kérdéses, hogy Frőhlich Roland és Dvorschák Gábor betegsége, rosszulléte, illetve Gyömbér Gábor sérülése után milyen állapotban lesz a hét végén.

A soproni találkozó vasárnap 16.30-kor kezdődik, az összecsapást Farkas Tibor vezeti, segítői Szabó Péter és Kulman Tamás lesznek.