Január 15-én, hétfőn megkezdi csapatunk a felkészülést a másodosztályú labdarúgó bajnokság tavaszi idényére. Még mielőtt játékosaink, edzőink munkába állnának, „újonc” ügyvezető igazgatónkat faggattuk őszi tapasztalatairól.

Ugyan hivatalosan április elsejétől tölti be a posztot, az előző bajnokság utolsó két hónapja talán arra volt igazából jó, hogy Dragóner Attila megismerkedjen a „szakma” rejtelmeivel.

Tulajdonképpen az őszi idényben ugrott a „mélyvízbe”, hiszen ez volt az első szezon, amikor már minden felelősség az Ön vállára nehezedett. Hogyan értékeli a bajnokság első felvonását?

- Úgy gondolom, amit elterveztem, azt többé, kevésbé sikerült megvalósítanunk – vélekedett Dragóner Attila. – Rendezett, anyagilag stabil lábakon álló klub vagyunk, az utánpótlásvonal szemmel látható fejlődés tapasztalható. Bár elismerem, jó lett volna gyorsabb ütemben fejlődni, pályafutásom alatt megtanultam, nem ajánlatos egyetlen lépcsőfokot sem kihagyni az eredményesség érdekében, mert visszaüthet.

Nem ejtett szót az első csapatról. Az előző bajnokságban végig harcban volt a feljutásért, most viszont csak a tizenharmadik helyen telel ...

- Tavaly egyértelműen erőn felül teljesített a gárda, így várható volt, hogy lesz némi visszaesés. Különösen úgy, hogy gólkirályunk, Lovrencsics Balázs Ferencvároshoz való távozása azért komoly érvágásnak bizonyult. Ráadásul a nyáron felvállaltuk a fiatalítást, s a keretátalakítás után Lipcsei Péternek egyértelműen új csapatot kellett építenie. Megmondom őszintén, nem is helyezésben gondolkodtunk a szezon elején, a célunk az volt, hogy az új gárda játékában legyen benne a siker, a győzelem lehetősége. Szerintem pedig van potenciál az együttesben, aki látta a meccseinket megerősítheti, 5-6 pontot bent hagytunk az ősszel. Ha egy kis szerencsénk van, simán lehetnénk az ötödik, hatodik helyen ...

A felkészülés menetéről, a várható ellenfelekről, az érkező és távozó játékosokról is faggattuk volna Dragóner Attilát, ám ügyvezetőnk hétfőig haladékot kért a válaszadással, mondván addigra több, most még nyitott kérdés is eldől.