Vasárnap befejeződött az NB II-es bajnokság első felvonása. A tavaszról előrehozott két "túlórát" követően a csapatok most téli pihenőre vonulnak. A pontvadászat - a tervek szerint - két és fél hónap múlva, 2018. február 25-én folytatódik.

Mint köztudott, csapatunk bravúros játékkal visszavágott a Szolnoknak az augusztusi, hazai vereségért, így a középmezőnyben tölti a téli szünetet. A listavezető MTK kihasználta a Kisvárda hazai vereségét - a Győr nyert a második helyezett otthonában - és a Cegléd ellen aratott győzelmének köszönhetően növelte előnyét az élen. A Békéscsaba újabb sikerével stabilizálta helyét a dobogó legalsó fokán, míg a Nyíregyháza idegenbeli döntetlene után negyedikként várhatja a folytatást. A Vác nyert a szezon végére kipukkadó Kazincbarcika ellen, míg a Gyirmót hazavitte a három pontot az őszi hajrára teljesen szétesett Zete otthonából. A Siófok, a Mosonmagyaróvár, a Budafok, a Csákvár és a Sopron, egyaránt pontot szerzett az idei utolsó fordulóban, a kiesés rémétől fenyegetettek közül egyedül a Szeged szenvedett vereséget.

Eredmények: Szolnoki MÁV-Soroksár SC 1-3, Cegléd-MTK 0-1, Kisvárda-Győri ETO 1-3, Békéscsaba-Szeged 3-1, Budaörs-Nyíregyháza 2-2, Vác-Kazincbarcika 1-0, Zalaegerszeg-Gyirmót 2-4, Budafok-Dorog 0-0, Siófok-Mosonmagyaróvár 2-2, Csákvár-Sopron 1-1.