Szakadó hóesésben, mély talajú pályán rendezték meg a másodosztályú bajnokság huszadik, tavaszi első fordulóját a hét végén. Mint köztudott, csapatunk megszakítva hetek óta tartó rossz sorozatát, megérdemelt győzelmet aratott a játéknap előtt dobogón tanyázó Vác ellen.

A listavezető MTK sima, a második Kisvárda szenvedős győzelmet aratott a kiesés rémétől fenyegetett Csákvár, illetve Mosonmagyaróvárral szemben. Tovább tart a szezon nagy részében remekül teljesítő, ám az elmúlt fordulókban zuhanórepülésbe kezdő Kazincbarcika és Szolnoki MÁV vereségsorozata. A Békéscsaba és a Nyíregyháza az idény végére lendült bele, újabb győzelmükkel vezetik a feljutók mögött tanyázó bolyt. A Cegléd és a Budaörs továbbra is erőn felül teljesít, így tapadnak az élmezőnyhöz. A Siófok hat pontos meccset nyert a sereghajtó Sopron otthonában, míg a Zalaegerszeg újabb vereségével egyre hátrébb szorul a táblázaton.

Eredmények: Soroksár SC-Vác 2-1, MTK-Csákvár 3-1, Mosonmagyaróvár-Kisvárda 1-2, Kazincbarcika-Békéscsaba 0-1, Nyíregyháza-Budafok 3-2, Szeged-Cegléd 1-1, Gyirmót-Budaörs 1-3, Győri ETO-Zalaegerszeg 2-1, Dorog-Szolnoki MÁV 2-0, Sopron-Siófok 0-1.