Négy hete, hogy megkezdte felkészülését csapatunk a 2017-18-as másodosztályú labdarúgó bajnokság őszi idényére. A hazai edzések mellett egy hetet szlovéniai edzőtáborban is eltöltött a gárda, és túl vagyunk már négy felkészülési mérkőzésen is.

A másodosztályra érvényes, kötelezően betartandó "fiatalszabály" miatt valamennyi NB II-es klubnál úgy gondolkodnak, a keretben több helyet is fenn kell tartani az 1997-es vagy azután születettek számára.

- A szabály értelmében egy, egy '97-es és '98-as (vagy fiatalabb) játékosnak mindvégig pályán kell lenni. Az esetleges sérülések, eltiltások, gyengébb formák miatt így véleményem szerint minimum öt, hat fiatalra van szükség - felelte honlapunk érdeklődésére ügyvezető igazgatónk, Dragóner Attila. - Az elmúlt napokban öt fiatal ügyében egyeztünk meg a Ferencvárossal: Derekas Zoltán (1998), Lakatos István (1999), János Norbert (1998), Gera Dávid (1997) és Pergel Bence (1998) a július 30-án rajtoló bajnokságban a Soroksár SC színeiben lépnek pályára.

Hogy rajtuk kívül lesz-e még újabb érkező a Haraszti úton, az elkövetkező hetekben kiderül. Az átigazolási időszak augusztus 31-én zárul ...