Tegnap nem csak a magyar-horvát állampolgársággal rendelkező, az elmúlt szezont a horvát első osztályú Cibalia színeiben töltő Romic Danijel kapcsolódott be a szlovéniai edzőtáborozásból hazatérő csapatunk munkájába, hanem egy olyan labdarúgó is, akit szinte bármelyik magyar élvonalbeli gárdában szívesen látnának.

A legnagyobb titokban vettük fel a kapcsolatot a Ferencváros közelmúltbeli csapatkapitányával, Gyömbér Gáborral, aki január óta a Puskás Akadémia gárdáját erősítette. Miután a 29 éves középpályás felbontotta szerződését Felcsúton, tárgyalásaink hétfőn sikerrel zárultak. Mindez azt jelenti, a rutinos játékos a Soroksár SC színeiben szerepel a július 30-án kezdődő másodosztályú pontvadászatban.

A makói születésű Gyömbér Gábor a Fradiban nevelkedett, majd 18 éves korában egy esztendőt eltöltött a brazil Nautico együttesében. Sopronba tért haza, de villámgyorsan a Lombard Pápánál - négy év, 110 meccs -, azt követően pedig a Ferencvárosban - öt év 105 mérkőzés - találta magát.

Pályafutása során nyert magyar bajnoki címet, volt ezüst-, és bronzérmes az NB I-ben, Magyar Kupa, Ligakupa és Szuperkupa-győztes, 2013-ban pedig bemutatkozott a válogatottban is az észtek ellen 5-1-re megnyert vb-selejtezőn.