Csapatunk ma kora este lejátszott első nyári felkészülési mérkőzését. Vendéglátónk az osztrák élvonalbeli bajnokság középcsapata, a Mattersburg volt.

Az osztrák bajnokság két héttel korábban kezdődik, mint a magyar a másodosztály pontvadászata, azaz míg a hazaiak már a formába hozásnál tartanak, a mieink még a terhelés miatt ólom lábakon mozognak. Mindez meg is látszott a kilencven perc során.

Mattersburg-Soroksár SC 4-0 (2-0)

Nagymarton, 200 néző

Mattersburg: Kuster - Hart (Drga), Ortiz (Mahrer), Rath (Varga), Novak (Sanchez) - Jano (Grgic), Sittsam (Perlak) - Höller (Oukugawa), Ertlthaler (Prevljak), Gruber (Renner, Pink) - Maierhofer(Bürger).

Soroksár (I. félidő): Kovács D. - Fülöp, Dvorschák, Valencsik, Silye - Derekas, Huszák (Gera D.), Csillag - Orosz, Albert, Lakatos.

II. félidő: Kovács D. - Pergel, Gyepes, Valencsik, Silye - Derekas (Eisrich), Gera D., Tamási - Gárdos, Kárász, Pál A. Vezetőedző: Lipcsei Péter.

37. perc: Bal oldali szöglet után a hosszún lepattanó labdát Höller fejelte a hálóba, 1-0.

39. perc: Jobb oldali centerezés végén a középen érkező Novak senkitől sem zavartatva passzolhatott a kapuba, 2-0.

76. perc: Eisrich maradt le emberéről, a belőtt labdát Valencsik nem tudta kivágni, Prevljak pedig az ötösről nem hibázott, 3-0.

86. perc: Bal oldali szabadrúgást a hosszáról visszafejeltek, Varga középen remek tempóban érkezett és kihasználva a ziccert, beállította a végeredményt.

- Természetesen senki nem szeret vereséget szenvedni, de tudomásul kell vennünk, hogy mégis csak egy osztrák első osztályú csapat ellen játszottunk, mely a jövő héten már kupameccsen lép pályára - nyilatkozta a lefújás után honlapunknak Lipcsei Péter. - Míg ők már rajtra kész állapotban futballoztak, addig rajtunk látszott a fáradtság. Láttam szép és kevésbé szép dolgokat, de biztos vagyok benne, hogy fogunk mi ennél sokkal jobban játszani.