Vasárnap este befejeződött a 2016-17-es másodosztályú labdarúgó bajnokság. Csapatunk búcsúja nem sikerült, pont nélkül maradtunk a Szolnok ellen, így a negyedik helyen zártuk a pontvadászatit.

A 38. forduló legnagyobb kérdése az volt, melyik csapat jut fel a Puskás Akadémia mögött a második helyen az NB I-be, illetve melyik gárda esik ki a harmadosztályba a Cigánd és a SZEOL mellett. Nos a Balmazújváros - melynek a döntetlen is elég lett volna az ezüstéremhez - hazai pályán legyőzte a Kisvárdát, s így fennállása során első alkalommal feljutott az élvonalba. Az alsóházban a Csákvár fordulatos, hat gólos meccsen szerzett pontot Siófokon, így bebiztosította bent maradását. Mivel a Cegléd nyert (a Sopron ellen), a Kozármisleny viszont csak döntetlenre végzett (Zalaegerszegen), így utóbbi gárda búcsúzott az NB II-től.

Eredmények: Budaörs-Puskás Akadémia 2-3, Balmazújváros-Kisvárda 1-0, Szeged-Békéscsaba 1-4, Mosonmagyaróvár-Vác 2-1, Dorog-SZEOL 6-0, Nyíregyháza-Cigánd 3-1, Cegléd-Sopron 1-0, Siófok-Csákvár 3-3, Zalaegerszeg-Kozármisleny 0-0.

A csapatok most nyári szabadságra vonulnak, majd rövid felkészülés után a tervek szerint július 28-30-án megkezdődik a 2017-18-as másodosztályú bajnokság.