Az NB II-es bajnokság utolsó fordulóját rendezik ma délután. Csapatunk a harmadik hely reményében fogadja a szolnoki együttest. A 18 órakor kezdődő találkozó eseményeit online közvetítésünk révén követhetik figyelemmel.

Lucsánszky Tamás vezetőedző egyetlen helyen változtatott egy hete, Kozármislenyben győztes csapatán. Azt is kényszerből tette,  Csilus Tamást kiállították, így a helyén Peszmeg Viktort jelölte a kezdőbe.

Soroksár SC-Szolnoki MÁV 1-2 (1-1)

Szamosi Mihály Sporttelep, 600 néző, vezeti: Szilasi Szabolcs (Varga Zsolt, Márkus Tamás)

Soroksár: Jova - Fülöp, Gengeliczki, Gyepes, Valencsik, Silye - Huszák, Sándor I., Peszmeg, Gárdos - Lovrencsics B. Edző: Lucsánszky Tamás.

Szolnok: Molnár-Farkas - Csirmaz, Balogh M., Papp Sz., Magyar B. - Kenderes, Tóth B. - Tóth L., Rokszin, Dedics - Olasz D. Edző: Balogh Pál.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, mi a szokásos sárga-feketében, a vendégek tiszta fehérben léptek pályára.

3. perc: Fülöp jobb oldali beadását Gárdos a rövid saroknál mindenkit megelőzve kapura pörgette a labdát, mely az oldalhálót érintve pattant a labdafog hálóba.

10. perc: Tóth Balázs beadása megtalálta az üresen álló Olaszt, de szerencsénkre a csatár lesen állt, Szilasi játékvezető pedig lefújta a akciót.

12. perc: Lovrencsics emelgetett a tizenhatoson belől, Huszákhoz gurított, de szélsőnk nem jutott lövéshez.

14. perc: Gárdos viharzott el a bal oldalon, beadását Papp Szilárd, Lovrencsics elé bevetődve szögletre mentette.

16. perc: Huszák jobb oldali felívelését Lovrencsics a hosszúról visszafejelte a bal sarok irányába, de Molnár-Farkas résen volt és lehúzta a labdát.

18. perc: Rokszin a bal oldali alapvonalról pontosan gurított középre, a hosszún érkező Olasz azonban kihagyta a kihagyhatatlant.

24. perc: Huszák hosszú felívelés már átszállt Balogh felett, mikor a gólhelyzetben kilépő Gárdost lerántotta Csirmaz, a játékvezető azonban tovább engedte a játékot.

26. perc: Tóth László kerülte meg Gyepest a tizenhatoson belül, majd elesett, a játékvezető most is tovább engedte az akciót.

30. perc: Gárdos használta ki gyorsaságát, már elhúzta a labdát Molnár kapus mellett is, de nagyon kisodródott. A jobb oldali alapvonalról középre emelt, ahol az érkező Sándor hátulról felborította Csirmaz, a síp azonban most is néma maradt.

35. perc: Sándor játszotta magát tisztára a balösszekötő helyén, majd rendkívül önzetlenül Lovrencsicshez passzolt, aki egy állítás után a kapu közepébe helyezett, 1-0.

36. perc: Sándor 25 méteres lövését Molnár-Farkas bravúrral tenyerelte szögletre.

38. perc: Ezúttal Lovrencsics volt a kiszolgáló, és Sándorra várt a befejezés, de a vendégek kapusa jó ütemben lépett ki a gólvonalról és felszedte előle a labdát.

43. perc: Sándor jobb oldali szögletét Gengeliczki fejelte a léc fölé.

44. perc: A semmiből egyenlített a Szolnok: Valencsik vesztette el a labdát saját tizenhatosunk előterében, Rokszin azonnal Olasz elé tálalt, aki a tehetetlen Jova mellett, 14 méterről a bal alsóba gurított, 1-1.

A szünetben három ifikorból kiöregedő játékost búcsúztatott el Dragóner Attila ügyvezető igazgató: Galambos Gergő, Lengyel Krisztián és Orgovány László hosszú évekig játszott korosztályos csapatainkban.

46. perc: Elkezdődött a második félidő, egyik csapat sem cserélt.

47. perc: Gengeliczki indításával Gárdos tört volna kapura, de Balogh ügyesen lefedezte a labdát, így Molnár kapus felszedhette azt.

48. perc: Eddig csak ijesztgetett az eső, most azonban már szakad.

52. perc: Silye bal oldali beadását Lovrencsics senkitől sem zavartatva csúnyán mellé fejelte.

53. perc: Ezt megúsztuk: Tóth László egy támadásból háromszor is a kapuba találhatott volna, de egyszer Gengeliczki blokkolt, egyszer Jova védett szenzációsan, végül pedig az üres kapu fölé lőtt.

59. perc: Tóth Balázs kapott sárga lapot visszahúzásért.

61. perc: Ezt most a Szolnok úszta meg: Fülöp beadása Gárdos és Lovrencsics feje előtt is elsuhant.

62. perc: Rokszin remek indításával  Magyar lépett ki az ötös bal sarkáról azonban a kivetődő Jovát találta el.

64. perc: Dedics ajtó-ablak helyzetben késlekedett a lövéssel, a kapujából kirepülő Jova pedig labdával együtt eltakarítoitta.

66. perc: Mindkét csapat cserél: nálunk Valencsik helyére Haris, a másik oldalon Tóth László helyére Pintér érkezett.

70. perc: Magyar borította fel Sándort a tizenhatos jobb sarkánál. Sándor beívelését Gárdos a rövidnél nem tudta megcsúsztatni, így oda lett a helyzet.

72. perc: Egyértelmű, hogy nyerésre játszik csapatunk: Huszák helyére egy újabb támadó, Bajzát érkezett.

73. perc: Gyepes megmozdulását szabálytalannak minősítette Szilasi játékvezető a tizenhatoson belül. A tizenegyes mellett még ki is állította csapatkapitányunkat.

74. perc: Rokszin tizenegyesét Jova óriási bravúrral a léc fölé öklözte.

75. perc: Dedics helyére Tóth Péter érkezett a hajrára.

77. perc: Pintér került gólhelyzetbe a balösszekötő helyén, de érkezett a semmiből Fülöp és szenzációs becsúszással mentett előle.

79. perc: Peszmeg eltört, lövésszerű labdája szinte leborotválta a bal kapufát.

80. perc: Utolsó szolnoki csere: Olasz helyett Pantovics a pályán.

85. perc: Pantovics 22 méteres lövése irányt változtatott egy védőn, de Jova ismét a helyén volt.

86. perc: Peszmeg helyére Pál érkezett.

88. perc: Tóth Péter lepődött meg a legjobban, hogy a sípcsontját eltaláló labda a tizenegyespontról a hálóba vánszorgott, 1-2.

A játékvezető három percet hosszabbít.

Véget ért a mérkőzés, csapatunk a negyedik helyen fejezte be a bajnokságot.