A másodosztályú labdarúgó bajnokság harminchatodik fordulójában eldőlt, hogy a Puskás Akadémia együttese egy év NB II-es szereplés után bajnokként tér vissza az élvonalba. Csapatunk Budaörs elleni vereségével (4-2) nehéz helyzetbe került a feljutást jelentő második helyért zajló versenyfutásban.

A Balmazújváros nagy csatában, de begyűjtötte a három pontot, így mivel a Kisvárda csak döntetlenre végzett a Szeged otthonában, feljutó helyre lépett előre. A Vác hátrányból fordítva nyert a kieső-jelölt Kozármislennyel szemben, míg a Zete őrült hajrában - négy gól esett az utolsó öt percben - diadalmaskodott a Csákvár ellen. A Mosonmagyaróvár és a Siófok papírforma győzelmet aratott a két kieső, a Cigánd és a SZEOL ellen. A Nyíregyháza kétgólos előnyt tékozolt el a Békéscsaba vendéglátójaként, a Dorog ezzel szemben nyert hazai pályán a Sopron ellen.

Eredmények: Cegléd-Puskás Akadémia 0-0, Balmazújváros-Szolnoki MÁV 1-0, Szeged-Kisvárda 1-1, Vác-Kozármisleny 3-2, Zalaegerszeg-Csákvár 3-2, Mosonmagyaróvár-Cigánd 2-1, Dorog-Sopron 2-0, Siófok-SZEOL 2-1, Nyíregyháza-Békéscsaba 2-2.