Vasárnap a 24. forduló mérkőzéseivel folytatódik a másodosztályú labdarúgó bajnokság. Csapatunk az egykor szebb napokat megélt, jelenleg sereghajtó SZEOL vendége lesz.

Papíron talán a legkönnyebb tavaszi mérkőzés előtt áll csapatunk. De csak papíron ... Mert hiába az utolsó a szegedi gárda, hiába tizenegy pont a lemaradása a még bentmaradást jelentő helytől, az idei pontvadászat számtalanszor bebizonyította, egyetlen meccs sem lefutott, az esélytelenebb csapatok is képesek bárkit, bárhol legyőzni. Ez pedig figyelmeztetőleg kell, hogy hasson játékosainkra.

A SZEOL újoncként kezdte a 2016-17-es bajnokságot, így célja nem is lehet más, mint a bentmaradás kiharcolása. A télen edzőt váltott a klub, az egykori Fradi-játékos, Zoran Kuntics ült a kispadra. Három meccset játszott eddig irányításával az együttes: idegenben(!) hatpontos meccsen legyőzték a Ceglédet, majd egy tizenegyesgóllal kikaptak a feljutásra pályázó Balmazújvárostól. A múlt héten viszont súlyos vereséget szenvedtek a Budaörs ellen, így távolodni látszanak felzárkózási reményei. Ha nem akarnak túlságosan leszakadni a mezőnytől, mindenáron nyerniük kell(ene) a hét végén, s ez megsokszorozhatja erejüket.

Nos, ha ebből a szempontból ítéljük meg a vasárnapi találkozónkat, talán a szezon legnehezebb meccse vár ránk, hiszen csak nekünk lehet veszíteni valónk a kilencven perc során!