Még egy hete sem kezdte el a felkészülést Lipcsei Péter csapata, de a rövid felkészülési idő miatt máris 2 edzőmérkőzés szerepelt a hétvégi programban! Az őszi keret tagjai kiegészültek néhány ferencvárosi és soroksári fiatallal, így lehetőség nyílt a dupla mérkőzésre!

 

Soroksár- Szolnok 1-3  (0-1)

Soroksár: Oroszi- Molnár, Lipcsei, Valencsik, Völgyi- Huszák, Aágoston- Orosz, Lőrinczy, Szerető- Pál

Cserék: Vida, Magyarics

Vezetőedző: Lipcsei Péter

Szolnok: Csáki- Csirmaz, Papp, Horgosi, Szabó R., Bárdos- Berdó, Sitku, Rokszin- Vólent, Kurdics

Cserék: Molnár- Farkas, Szabó P., Ágoston, Kovács, Tamás, Kotula, Földi, Csoszánszky, Haász, Simon, Annus

Vezetőedző: Csábi József

A mérkőzés egy nagy egyéni hibával indult, Völgyi szépen fülelt le egy indítást, de passzát a tizenhatosunkon leleste Rokszin. Mivel kapusunk kilépett az indításra, a kapu üresen maradt és a vendég játékos 15 méterről nem hibázott. Az első negyedóra további részében a Sori játszott veszélyesebben, Orosz lövései rendre gondot okoztak a vendégeknek. A 16. percben gyors vendég akció végén a középre lőtt labdát Csirmaz nagy helyzetben 4 méterről kapu mellé lőtte, maradt az 1 gólos vendég előny. A félidő további részében távoli lövéseket láthattunk, de igazán nagy helyzet már nem alakult ki. 

A második játékrész elején aztán gyorsan eldöntötte a mérkőzést a sort cserélő Szolnok. Előbb Annus kapott remek indítást, amit 1 pattanás után a hálóba bombázott, majd pár perccel később Simon vett le a tizenhatoson belül egy remek ívelést, majd 11 méterről a kapuba lőtt. A játékrész közepén Lőrinczy lövések következtek, vagy a kapus védett, vagy pedig a felső lécen csattant a labda. Küzdött a csapat, egy percig sem adta fel, de a sok pontatlanság miatt sokáig nem sikerült szépíteni. A 90 percben aztán Huszák egy kipattanó labdát közelről a hálóba helyezett, de így is a lehetőségeit jobban kihasználó Szolnok magabiztos győzelmet aratott. 

 

Soroksár- Kazincbarcika: 0-1 (0-1)

Soroksár: Abu- Kópis, Takács, Gyömbér, Pászka- Misic, Derekas- Csernik, Novák, Pócsik- Korozmán

Cserék: Bene, Szabó R. 

Vezetőedző: Lipcsei Péter

Kazincbarcika: Horváth- Oltean, Fótyik, Farkas- Minkó, Iszák, Krausz, Toma, Géringer- Oldal, Kovac

Cserék: Fila, Heil, Berki, Kercsó, Gábor, Vajda, Virág, Lakatos

Vezetőedző: Dzurják József

A második mérkőzés jó ritmusban kezdődött, mindkét csapat támadni próbált. A 3. percben Derekas szlalomozott át a vendég középpályán, majd Cserniket hozta helyzetbe, de szélsőnk nem lőtte el időben a labdát, így beérték a vendég védők. A következő veszélyes szituáció a 10. percben alakult ki. Egy oldalszabadrúgást Kovac bólintott a kapuba a hosszú saroknál. A játékrész további perceiben a küzdelem dominált, a kapuk nem forogtak veszélyben. 

A második félidőben sem változott sokat a játék képe. Az első gólszerzési lehetőség a 66. percben adódott. Gyors támadás végén Kovac éles szögből ballal laposan lőtt, Abu lábbal szépen védett. Az utolsó negyedóra elején Misic szöglete érintés nélkül csavarodott el a hosszú kapufa mellett, közel álltunk az egyenlítéshez. A mérkőzés végén Derekas és Korozmán is távolról próbálkozott, de a borsodiak kapusa állta sarat. Több gól már nem esett, így a 10. percben szerzett góllal nyert a vendég Kazincbarcika.