Bemutatjuk ellenfelünket: Budafok

Vasárnap folytatódik az NB II-es labdarúgó bajnokság. Csapatunk idegenben, a Budafok vendégeként lép pályára. Az összecsapás 17.30-kor kezdődik a Promontor utcai pályán. 

Vendéglátónk, a Budafoki MTE a harmadosztály Közép csoportjának bajnokaként - meggyőző, 11 pontos előnnyel a második helyezett Pécs előtt - jutott fel a nyáron a profiligába. Sőt, a Magyar Kupában is kiverte a rezet, hiszen több élvonalbeli klubot, többek között a Videotont is búcsúztatva egészen a legjobb négyig menetelt Prukner László együttese. A piros-feketék keretében jó néhány rutinos, az NB I-et is megjárt futballista található. Talán elég, ha csak a korábbi gólkirály, Oláh Lórántot, a Fradiban is megfordult Csizmadia Csabát vagy éppen az Ausztráliában is légióskodó, ex-Vasas játékost, Nagy Tamást említjük. A XXII. kerületieknek sikerült a nyáron megtartaniuk a korábban csak kölcsönben náluk futballozó Vaszicsku Gergőt (Puskás Akadémia), és megszerezték a Fulham korábbi kapusának, Somogyi Csabának, valamint a volt Fradi-csatár, Pölöskei Péternek az aláírását is. Ugyanakkor távozott a piros-feketéktől a rutinos Grúz Tamás (III. Ker. TVE) és a kapus Abu Attila (Vác).

Az NB III-ban nem volt kötelező fiatal labdarúgók szerepeltetése, így az újoncnak a legnagyobb problémát az jelentette a nyáron, hogy a másodosztályban is bevethető, ütőképes tizenéves játékost találjon. Így került a BMTE-hez az egykori Loki-támadó, Kerekes Zsombor fia, Krisztián Debrecenből, Kirják Henrik a Haladástól, valamint Harsányi István a SZEOL-tól.

Vezetőedzőnk, Lipcsei Péter számára ugyanakkor nem ismeretlen a budafoki gárda, lévén az előző szezonban a Fradi II-vel volt azonos csoportban hétvégi vendéglátónk.