A mezőny fele még nyeretlen, avagy ez történt a 2. fordulóban

A hét végén a második fordulót rendezték a másodosztályú labdarúgó bajnokságban. Több meglepetés is született, így 180 perc játék után még kilenc(!) csapat nyeretlen, de már csak három együttes nem veszített pontot.

Mint köztudott, csapatunk az utolsó percben kapott öngóllal 1-0-ás vereséget szenvedett Dabason a Szolnoki MÁV gárdája ellen. Óriási meglepetésre a Győri ETO otthon maradt pont nélkül a Kisvárdával szemben, míg a Zalaegerszeg jókora pofonba szaladt bele Gyirmóton. Az újonc Kazincbarcika múlt heti idegenbeli sikere után hazai pályán is nyerni tudott. A Nyíregyháza kihasználva emberelőnyét, vesztett állásból fordítva nyert a Budaörs ellen. Az MTK ismét nagyon megizzadt, de Torghelle Sándor duplájának köszönhetően legyőzte a Ceglédet. A Békéscsaba a hazai blama után idegenben köszörülte ki a csorbát a Szeged rovására. A Mosonmagyaróvár egy hete bravúros döntetlenre végzett Kisvárdán, most pedig minimális különbséggel ugyan, de nyert a Siófokkal szemben. A Csákvár gól nélküli összecsapáson szerzett pontot Sopronban. Az újonc Budafok idegenben győzte le a Dorogot.

Eredmények: Gyirmót-Zalaegerszeg 5-0, MTK-Cegléd 2-1, Nyíregyháza-Budaörs 4-2, Kazincbarcika-Vác 2-1, Győri ETO-Kisvárda 1-3, Mosonmagyaróvár-Siófok 1-0, Szeged-Békéscsaba 1-4, Dorog-Budafok 0-2, Sopron-Csákvár 0-0.